Thursday, April 12, 2007

San Francisco, Day 1

(Romanian only post, sorry)
10 Aprilie 2007

~12:00pm GMT+2
Aeroportul International Otopeni
Am ajuns la Otopeni, dupa o foarte placuta plimbare cu taxiul, cautand chestii dragute pe care sa le ducem colegilor de la PodShow. Am ajuns, intr-un final, sa le cumparam de la Muzeul Taranului Roman, o plosca relativ traditionala pentru Jeff, o fantana sculptata in miniatura pentru biroul din San Francisco si cateva oua incondeiate pentru sefii de echipe. Nu ne aruncam la bauturi fiindca politica de la aeropoarte s-a schimbat, nu mai este voie sa se ia in calatorii lichide/creme in cantitati mai mari de 100ml. Incercam sa gasim un automat de la care sa bem ceva racoritor, insa cel de Coca Cola e nefunctional, iar coffemat-urile Dalmayr (?!) sunt si ele busite. Singurul care functioneaza, in mod miraculos, e cel de la Ursus. 5 RON / cutie de Ursus - macar e rece ca gheata. Ne pregatim de check-in si dupa verificari incepem sa umblam prin duty-free-uri. Ajungem la unul cu bauturi alcoolice si cumparam o sticla de Grasa de Cotnari si o Busuioaca de Bohotin - bauturi reprezentative pentru Romania (zicem noi). 11 Euro total - fantastic de bine, avand in vedere ca un ou incondeiat (nici macar nu extraordinar de fain) ajunge intre 40 si 50 de euro.

2:30pm GMT+2
Aeroportul International Munich
Layover in Munich, ne oprim pentru bauturi si odihna (sa nu uitam tigara) in terminal, dupa ce trecem prin verificarile de securitate si vama. Avem vreo 45 de minute la dispozitie pentru plimbare prin terminal, incat profitam si vizitam cafenelele (10 euro / cutie 330 ml de Coca Cola - no THANKS). Gasim un magazin duty-free in care mie mi se lipesc ochii de un penar Milka (pentru tine, honey!) si pe un Johnny Walker Black Label, un Glenfiddich de 18 ani si un Talisker de 16. Good stuff. Intre 36 si 67 de euro.

7:30pm PST
California, here we come!
Am sosit in SF, dupa o LUNGA si obositoare calatorie. Aeroportul e mare al naibii si cozile la inspectia federala lungi. Stam la baggage claim - geanta mea apare prima, insa a lui Alexei... nowhere to be seen. Intr-un final, dupa vreo 2 refill-uri ale benzii cu bagaje, apare si ea si ne bucuram impreuna, ca doi copii care primesc acadele de Pasti. Incarcam bagajele pe un trolley si trecem cu cozonac cu tot de linia de la FDA, blocata timp de vreo 3 minute de doi batranei chinezi care nu par a vorbi (sau intelege) engleza, decat prin semne.


Tips:
- scoateti la imprimanta itinerarul si rezervarile de avion pentru intoarcere, mai ales daca sunt e-ticket-uri. Aveti la voi chitante si rezervari la hotel, daca se poate. Indivizii de la CBP (customs and border patrol) nu sunt prea veseli.
- cat timp nu aveti fripturi (carne) sau fructe proaspete in bagaje, nu trebuie sa va faceti griji. Declarati ca aveti mancare si spuneti ca aveti o placinta, sau ceva de genul.

8:15pm PST
Am ajuns in Meeting Point-ul de la SFO. Cautam cu disperare pe cineva care sa vina sa ne ridice de la aeroport. Alexei e in misiune de scouting, eu stau langa bagaje si fumez de parca s-ar apropia Apocalipsul. Alexei se intoarce, fara rezultate. Facem schimb de job si incep eu sa umblu. Nimic.

8:35pm PST
Stam in statia de taxiuri. O negresa foarte de treaba, cu un zambet aproape cat fata ei de mare, ne anunta ca taxiul nostru e pe drum. Mai fumez o tigara si asteptam. Merg inapoi in SFO, schimb un dolar si il sun pe Andrew de la un payphone ($0.75 / convorbire locala). Multi oameni sunt inca la birou, probleme cu testele de memcache pe CoLo.

9:00pm PST
Ajungem la destinatie, dupa emotii la drumul cu taxiul - soferul ne asigura ca sunt vreo 10 "2nd street"-uri in SF, ceea ce nu prea are sens, metropolele din State sunt extraordinar de bine organizate. Ii spun ca vrem in downtown, ceea ce pare a face un pic de "narrow down" la posibilitati. In fine. Dupa cum spuneam, ajungem cu succes. La parter, 2 fumatori: Bryn Mosher si Kevin O; strangeri de mana, bucurie si prezentari. Urcam cu tot cu bagaje la etajul 2, unde lumea lucreaza febril la rezolvarea primului deployment pe CoLo cu upgrade de memcache. Intr-un final, aplicatia trece cu ~80% randament (nu functioneaza search-ul, vanity domains si unele profile), insa cu timpi de randare de ~0.04 secunde. Nice. Facem cunostinta cu majoritatea echipei Ops (Joe Engo, Gil Beth, Mark Stokan, Dan Benson), oamenii de baza din echipa de engineering (Andrew G, Ramon Carlos, John Nishinaga, Kevin O) si cu Eyal Shavit.

10:20pm PST
Se termina procesul de build, incepem discutii personale, ne indreptam spre iesire. Gil ne duce la hotel, unde intram si facem un late check-in. Primele impresii despre hotel: dragut, desi cam prea multe chestii poleite. Cam kitsch. E fix in buricul targului, iar camera care o primim (dubla, pentru fumatori, TAKE THAT ALEX!) e la etajul 14, de unde privelistea e foarte faina. Se vad Macy's, Bloomingdale, sediul Bank of America din centru, iar fix in fata e un Burger King la care planificam sa luam micul dejun. Incepe procesul de descoperire si invatare, mai ales pentru dus si sertare. Se imparte teritoriul si incepem procesul de igienizare. E bine sa faci dus dupa ~24h de calatorit non-stop.


Tips:
- taxiurile sunt SCUMPE. $3.50 pornirea, $2.00 / mila (cred). Total calatorie SFO <-> Downtown: $39.75
- sunt shuttle-uri o data la 15 minute din SFO catre o gramada de destinatii. FITI SIGURI CA STITI UNDE TREBUIE SA AJUNGETI.
- soferii de taxi stau cam prost la capitolul engleza. Al nostru (chinez) o intelegea, ceea ce e deja un bonus :)

11:30pm PST
Am facut dus, ne-am uitat la televizor, iar mie mi se pare ca as putea sa mai am activitate cel putin vreo 3-4 ore. Adorm insa in vreo 15 minute, aproape fara sa-mi dau seama. Ceasul e pus sa sune la 7:30am, insa eu planific sa ma trezesc pe la vreo 6:30, pentru scouting. Alex nu sforaie, 2 bile albe.

Tips:
- exista camere speciale pentru fumatori
- majoritatea chestiilor din hoteluri sunt pe bani; nu va asteptati la halat de baie, papucei de casa & stuff, chiar daca hotelul pare fancy. E bine sa vi le-aduceti de-acasa
- la foarte multe hoteluri (Park 55 included) laundry-ul NU este inclus in serviciile de baza; intrebati si vi se va raspunde.

1 comment:

strongman said...

Cum iti place tie: C'MON! Mai scrie ceva... :-)